Voorkom thermische schade

26-Apr-2017

 

 

Op het eerste gezicht valt het niet op. Totdat je een tweede keer kijkt en weet waar je op moet letten. En dan zie je het. Thermische schade aan chocolade is geen reclame voor het merk. Produceert u liever schadeloos? Lareka zorgt voor een doorbraak! 

 

Wat gebeurt er precies?

Premium chocoladetabletten worden geseald in alu-folie. Een sealbalk van 140 °C komt vlakbij de tabletten voor het sealen. Het gevolg? Thermische schade aan uw chocoladerepen. Door de warmte smelten hoeken en randen, en ontstaan oneffenheden. Bij het tempereren wordt de chocoladetemperatuur tot op een paar tiende graad gecontroleerd voor optimale knack, glans en smaak en houdbaarheid. Wonderlijke gang van zaken. Want bij het verpakken verhitten we de chocolade indirect met een superhete sealbalk. De worst nightmare van iedere chocolatier.

 

Verpakken bij ongeveer 26 °C

Vanaf nu kunt u verpakken zonder thermische schade en schoonheidsfouten. Lareka heeft een conversionset ontwikkeld met als hart een schild tussen de hete balk en het product van slechts 26 °C. Resultaat? Uw chocoladerepen zijn puntgaaf, glanzend en een lust voor het oog.

 

Primeur

De nieuwe sealbalk heeft geïntegreerde ventilatie met koelribben. De verwarming is minimaal verbonden met de houder. Daardoor blijft hij aan de productzijde op ongeveer 26 °C. De sealbalk wordt gerealiseerd door 3D printen in RVS. De unit wordt zeer compleet geleverd als set bestaande uit sealbalken, ondergeleidingen en luchtkoeling en andere toebehoren. Lareka laat wederom zien dat innoveren in het DNA zit. Voor iedere die-fold verpakkingsmachine hebben we een oplossing.

 

Ook cold stuff maken van uw hot seal? Bel Lareka voor een goed gesprek.

Please reload

+31 40 208 66 66

Service & information

Sales & information

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

OPTIMIZE YOUR PACKAGING