Sterk staaltje in chocolade bollen

13-Sep-2016

 

Grenzen verleggen met Rasch RU

Hoe verpak je zestig chocolade bollen per minuut? Zestig bollen van 55 millimeter in alufolie? Normaliter kom je uit op een nieuwe Rasch RG. Maar daar hangt een prijskaartje aan. En de snelheid? Die valt in de praktijk tegen. Geen aantrekkelijke optie voor onze relatie.

 

Van 48 naar 55 mm

Een oude Rasch RU updaten is daarentegen wél aantrekkelijk. Alleen heeft deze machine zijn beperkingen. Een formaat tot 48 millimeter is wel het maximum dat-ie aankan. Hoog tijd om grenzen te verleggen. Een uitdaging voor het team van Lareka.

 

14 stations in plaats van 18

Onze oplossing? Om 55-millimeter-bollen te verpakken hebben we de infeeddisk aangepast van achttien naar veertien stations. Vervolgens hebben we het onderstempel onder handen genomen. De afsnijlengte van de alufolie is rigoreus onder het mes gegaan. Een veiligheidssysteem met dubbele contacten en een veilige tipsnelheid was ook een wens van de opdrachtgever. De mogelijkheid om te zijner tijd met robots te beladen was een andere wens.

 

Voor de helft van het geld

Grenzen verleggen loont. Deze update gaat hand in hand met extra capaciteit. Met een nieuwe machine was onze opdrachtgever twee keer zo duur uit geweest. Kwestie van vindingrijkheid. Complimenten voor het team!​

 

Ook grenzen verleggen met oude Rasch RU's?

Bel Lareka: +31 40 208 66 66.

Please reload

+31 40 208 66 66

Service & information

Sales & information

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

OPTIMIZE YOUR PACKAGING