Honger naar kennis, jonge mensen enthousiast maken voor techniek. Etc.

27-Sep-2018

 

 

Honger naar kennis

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zeker in de slimste regio ter wereld waar veel high-techbedrijven zitten. Daarom laat Lareka jongeren snuffelen, ruiken en proeven van de machinebouw via stages en afstudeeropdrachten.

 

Jong en oud

Bij ons leren jongeren van oude rotten. De ouderen zijn gepokt en gemazeld in de machinebouw. Dat leidt tot een vruchtbare wisselwerking. De jongens hebben de nieuwste kennis en inzichten en een frisse blik.  Dan krijg je de smaak vanzelf te pakken. Zoals Mitch die bij ons afstudeerde op het vouwproces van verpakkingsmaterialen.

 

In de vouw

Het lijkt allemaal zo eenvoudig. Maar als je beter kijkt, blijkt het tegendeel. Hoe krijg je chocoladetabletten strak in het pak? Met twaalf vouwen tegelijk? Honderdduizenden op rij? Gecontroleerd vouwen is geen kinderspel. De kunst is om het vouwproces nog beter voorspelbaar te maken. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

 

Testopstelling

Student Mitch van de Technische School Eindhoven, dook in het vouwproces en ging de uitdaging aan. Hij werd gekoppeld aan een ervaren engineer. Voor zijn afstudeerproject bouwde hij een testopstelling met alle principes van een echte machine. Een ideale springplank voor verder onderzoek. Want wij kunnen nu verschillende materialen testen en zien hoe ze reageren bij aanpassingen. Voor meer grip op het vouwproces. En meer kwaliteit in het schap.

 

Succes

En Mitch? Die is met mooie cijfers geslaagd. Hij is doorgestroomd naar de University for Applied Technologies Fontys in Eindhoven. Want ook zijn honger naar kennis is niet te stillen.

 

 

 

 

 

Please reload

+31 40 208 66 66

Service & information

Sales & information

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

OPTIMIZE YOUR PACKAGING