Kerstwens van Lareka

13-Dec-2017

 

 

Pieken met kerst. Dat doet de chocoladeconsumptie in de maand december. Wereldwijd wordt dan de meeste chocolade gegeten. Goed voor de business, zo’n piek, zou je zeggen. Maar naast pieken zijn er helaas ook dalen. Neem bijvoorbeeld de supply chain van chocolade. Van boon tot reep is de keten nog niet vrij van slavernij, kinderarbeid en uitbuiting. Gelukkig wordt dat niet langer geaccepteerd.

 

Het aantal  bedrijven die iets losmaakt in de keten, groeit. Hun ambitie? Een rechtvaardige keten! Bij Lareka herkennen we ons in die ambitie. Wij doen mee, hoe klein we ook zijn als machinefabriek.

 

Chocovision

In 2012 is Lareka aanwezig tijdens de Chocovision. Op de eerste avond spreekt Sir Bob Geldof (Live Aid I en II) in Davos, Zwitserland, voor een zaal met topondernemers uit de branche. De armoedebestrijding en de honger in Afrika zijn Geldofs thema’s. De cacaoboeren hebben het hard halen. Zij werken onder erbarmelijke omstandigheden en krijgen oneerlijke prijzen. De nood is hoog. Geen ondernemer die het nog kan maken om de ogen te sluiten of weg te kijken, vindt Geldof. Het is tijd voor actie.

 

Microkredieten, macro-effecten

Naast Sir Bob spreekt Mohamed Yunus, Nobelprijswinnaar voor de vrede en initiator van microkredieten. Microkredieten zorgen voor macro-effecten. Investeer in ondernemerschap. Dan leren mensen op eigen benen te staan en hun leven in eigen handen te nemen. Het bevordert de zelfredzaamheid, de autonomie, de onafhankelijkheid en versterkt het gevoel van trots en eigenwaarde. Deze dynamiek stimuleert weer de economie en de democratie. Mensen ontwikkelen zich. Regio’s ontwikkelen zich. Het vliegwiel gaat draaien. Klein beginnen en groot eindigen. In Afrika of waar ook ter wereld.

 

Lareka

Onze opdrachtgevers doen goed werk in de keten. Wij dragen hen niet alleen op handen maar willen ook schouder aan schouder meewerken aan een mooiere wereld, op een geheel eigen manier. Bob Geldof heeft ons wakker geschud. Nobelprijswinnaar Mohamed Yunus en Máxima, koningin der Nederlanden, deden de rest: microkredieten. Van 2012 tot en met 2022 (10 jaar) investeren wij een substantieel deel van onze nettowinst in deze vorm van krediet.

 

Wens

Aan armoedebestrijding en honger in de wereld valt iets te doen. Deel je idealen zoals Sir Bob Geldof doet. Zet je idealen om in daden zoals onze klanten doen. Door samen iets te ontketenen kun je pas écht pieken. Vanuit deze gedachte wenst Lareka je een schitterende kerst en een gelukkig nieuw jaar.

 

Please reload

+31 40 208 66 66

Service & information

Sales & information

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

OPTIMIZE YOUR PACKAGING