Gepersonaliseerde producten

Dé trend van 2020 zet naar verwachting flink door.


De vraag naar gepersonaliseerde producten is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en deze trend zal zich sterk blijven voortzetten. Consument, maar zeker ook producent zijn fan van gepersonaliseerde producten. De behoefte van de consument aan unieke producten met een ‘personal touch’ wordt vervuld, terwijl de producent optimaal profiteert van de gecreëerde meerwaarde.
Profiteren van trends Voorspeld wordt dat de trend zich dus sterk voort zal zetten. Marktonderzoek voorspelt dat de vraag naar gepersonaliseerde ‘gifts’, net als de vraag naar premium chocolade, de komende jaren zal blijven stijgen met respectievelijk 8% en 10%. Een combinatie van beide trends is dan ook een schot in de roos gebleken. De ervaring leert dat consumenten graag een meerprijs betalen voor gepersonaliseerde chocolade. Dit is wat het zo interessant maakt voor de producten en waarom steeds meer chocolatiers zich verdiepen in gepersonaliseerde chocolade verpakkingen. Dat snel reageren op trends loont, wordt ook hier weer bevestigt. Een klant van ons profiteert volop van de toegenomen vraag naar personalisatie. Zes jaar geleden begonnen ze met een productie van enkele tienduizenden gepersonaliseerde repen. Jaarlijks is hun productie gemiddeld 200% gestegen...Totaalconcept

Maar waarom biedt dan niet elk (chocolade)bedrijf gepersonaliseerde chocolade aan? Het probleem met het produceren ervan is dat er apparatuur en software benodigd is dat ‘de normale chocolatier’ niet in huis heeft. Dit kan worden opgelost door het uit te besteden aan derde partijen, wat gepaard gaat met verschillende nadelen. Voorbeelden hiervan zijn de levertijden het niet kunnen leveren in kleine batches. Als expert op het gebied van chocolade verpakkingen ontwikkelden we dé oplossing voor het produceren van gepersonaliseerde chocolade verpakkingen in kleine batches: het ‘Personalized Chocolate Concept’ (PCC).


Het PCC bestaat uit een webgebaseerde applicatie, industriële printer, precisie cutter en onze BTB25 verpakkingsmachine. Met ons totaalconcept maak je unieke, gepersonaliseerde chocolade in een handomdraai.


Reageer op trends, profiteer van trends. Lees meer over ons totaalconcept voor gepersonaliseerde chocolade hier.


Lareka

Address

Lareka Confectionery Equipment B.V.

John F. Kennedylaan 1

5555 XC Valkenswaard

The Netherlands

Contact

+31 40 208 66 66

info@lareka.nl

Follow us