Hoe kunnen wij u helpen om van uw chocolade een succes te maken?

Bij Lareka begint alles met inleven. Hoe meer we weten, hoe beter we u van dienst kunnen zijn.

 

Inventief

Vertel ons wat voor soort chocolade u maakt en hoe u deze wilt verpakken. Dan bedenken wij concepten om uw ideeën te realiseren: voor premium, hoogvolume, assortimentsverpakkingen en kleine verpakkingen. En voor wat dan ook. Grensverleggend en out of the box, maar nog steeds ‘down to earth’.

 

Nieuwbouw en revisie

Wat wij bedenken kunnen wij ook maken. 50% van onze business is gebaseerd op het bouwen van nieuwe verpakkingsmachines op maat en het reviseren van bestaande machines. Daarvoor hebben we de kennis, de kunde en de mensen. 5 tot 10% van onze omzet zit in R&D.

Alle disciplines hebben we daarvoor in huis: mechanische engineering, electra, software, onderdelen en (electra)montage.

 

Slimste regio

Lareka vindt u in Valkenswaard, in de Brainportregio in Zuidoost-Nederland. Deze regio is in 2011 uitgeroepen tot de slimste regio van de wereld. Dat inspireert. Samen met bedrijven als ASML, Philips en VDL en een kennisinstituut als de Technische Universiteit Eindhoven verleggen we de grenzen van de techniek.

 

Oorsprong

In Valkenswaard ligt ook de oorsprong van ons bedrijf. Voortgekomen uit de technische dienst van een sigarenfabrikant zijn we als OEM’er begonnen met verpakkingsmachines voor sigaren en sigaretten. Die zelfde technieken passen we nu al 20 jaar toe voor chocolade. Onze kennis en kunde van toen komen nu nog steeds van pas.

 

Toekomst

Onze ambitie? Verpakkingsoplossingen bieden zodat u kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Dat dragen we uit onder het motto We take care of your confectionery en Optimize your packaging. Dit laatste is meer dan een tagline. Het is een belofte.

 

Meer weten? Bel ons voor een goed gesprek over verpakkingsoplossingen

uit de slimste regio van de wereld.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Personeel aan het woord

Bart I Mechanical Engineer

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

Dat ik alle aspecten van revisie kan meemaken. Van inspectie van een oude versleten machine, reparatie van onderdelen, tot afstellen en installeren van compleet vernieuwde machines. Omdat je zo veel verschillende werkzaamheden hebt, kom ik veel zaken in de praktijk tegen die ik in theorie op school heb geleerd.

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Dat we samen, met ondersteuning van heel het bedrijf, van oude versleten machines mooie ‘nieuwe’ goedlopende machines maken, die weer helemaal bij de tijd zijn en over de hele wereld worden geplaatst.

 

Astrid I Financial Assistant

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

Het is een “gewoon” Brabants bedrijf dat mooie producten maakt voor de hele wereld. Dit alles maakt het leuk om bij Lareka te werken.​

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Dat ons bedrijf, nadat we in juni 2005 zelfstandig zijn geworden, in zo’n korte tijd een goede bekendheid heeft gekregen over een groot deel van de wereld.

 

Personeel aan het woord

Jan Pieter I Mechanical Engineer

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

Diversiteit. Steeds zijn er weer andere machines die worden gereviseerd en geoptimaliseerd. De ene keer ontwikkelen we alleen onderdelen om een nieuw product op een machine te kunnen produceren. De andere keer wordt een machine van 35 jaar oud volledig uit elkaar gehaald, alle slijtdelen vervangen, vele onderdelen geoptimaliseerd en de oude relaisbesturing vervangen door een moderne PLC met touchscreen. Het is schitterend om te zien hoe zo een machine aan een nieuw leven begint; weer goed in de verf zit, en met een hogere productiesnelheid en een modern veiligheidssysteem weer helemaal bij de tijd is.​

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Dat we met alle verschillende disciplines binnen het bedrijf samenwerken en meedenken met de klant om zijn wensen waar te maken. Dat je als monteurs de hele machine doorgrondt, van mechanica tot elektra, en pneumatiek tot programma.​

 

Leo I Production Engineer

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

Zeer gevarieerd werk, dus bijna alles is uniek. Het werken met diverse materialen, van gereedschapstaal tot kunststof en hardweefsels. Soepele werkomstandigheden en op een mooie fietsafstand van mijn woonplaats.​

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Dat we er na de afscheiding met onze moedermaatschappij een leuk bedrijf van hebben gemaakt met gemotiveerde medewerkers.

 

NiekI Mechanical Engineer

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

Ik werk met fijne collega’s die me altijd willen helpen om technieken leren die ik nog niet ken. De monteurs organiseren zelf eigenlijk het hele project: welke onderdelen ze moeten vernieuwen, wat moet worden opgeknapt, wat zelf doen of uitbesteden. We kunnen veel onderdelen zelf aanpassen en vernieuwen. We kunnen hier zelf monteren, frezen, borstelen, draaien, lakken enzovoorts. Hierdoor hebben we erg afwisselend werk.

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Als je kijkt hoe een verpakkingsmachine als een oud hoop schroot hier binnenkomt en hoe die er dan als mooie, ‘zo goed als nieuwe’ machine de deur uit gaat, dan heb je een trots gevoel.​

Wilco I Mechanical Design Engineer

Wat is het leukste aan het werken bij Lareka?

In goede sfeer, met leuke collega’s samenwerken en samen als team een product tot stand brengen. Het verwezenlijken van opdrachten van A tot Z (d.w.z. van klantwens tot in gebruik name) met een stuk zelfstandigheid en vrijheid.

Dit doen we voor zowel nationale als internationale klanten. De opdrachten zijn zeer afwisselend en daardoor blijft het elke keer weer een uitdaging, en daarnaast vinden de werkzaamheden zowel in binnen- als buitenland plaats.

 

Op wat bij Lareka ben je het meest trots?

Dat wij ons iedere keer weer op de kaart zetten: van de sigaren tak naar sigaretten, van sigaretten naar zoetwaren, maar ook andere naar branches.

Dat we voor de klant iedere keer weer allround projecten verwezenlijken en vaak het onmogelijke mogelijk kunnen maken.

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

040 208 66 66

Service & informatie

Verkoop & informatie

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

OPTIMIZE YOUR PACKAGING